Norrköping växer trots missnöjda invånare

Samtidigt som Norrköping fortsätter att växa är det betydligt färre som upplever att staden utvecklas i en positiv riktning. Framför allt är invånarna missnöjda med stadsplaneringen och under pandemin har resultatet rasat kraftigt.

Endast 48 procent av Norrköpingsborna anser att utformningen av staden har utvecklats positivt de senaste tio åren. En siffra som har sjunkit med 19 procentenheter sedan 2020. Även synen på stadens hållbarhet visar en negativ trend. Ljusglimten är digitaliseringen där fler är nöjda nu än 2020, även om det är en tydlig tillbakagång från ifjol.

Stadsplanering

 

Hållbarhet

 

Digitalisering

 

Vill du veta mer om Norrköping?
All statistik hittar du i den fullständiga rapporten.

Ladda ned rapporten här

Norrköping

Län: Östergötlands län

Befolkning: 144 458 (2021)

Befolkningstillväxt sedan 2011: 11 %

Medelinkomst: 27 242 SEK/månad (2020)

Politiskt styre: Socialdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna

11 av 12

placering i Samhällsbarometern

Utveckling 2020–2022
Skulle rekommendera andra att bo i Norrköping