Pandemieffekter har digitaliserat Västerås

Västeråsarnas betyg på sin stad är relativt oförändrat på andra sidan av pandemin. Där andra städers invånare varierat mer i sina omdömen står Västerås stabilt – även över tid. Endast digitaliseringen förbättras.

I stadens totala betyg från sina invånare ser vi en tillbakagång jämfört med förra årets rapport. Däremot har Västerås utvecklats positivt under pandemin och staden anses idag vara bättre än i resultatet från 2020. Framför allt är det digitaliseringen som tydligt utvecklats i en positiv riktning, samtidigt som stadsplanering och hållbarhet är kvar på samma nivåer som innan pandemin.

Stadsplanering

 

Hållbarhet

 

Digitalisering

 

Vill du veta mer om Västerås?
All statistik hittar du i den fullständiga rapporten.

Ladda ned rapporten här

Västerås

Län: Västmanlands län

Befolkning: 156 838 (2021)

Befolkningstillväxt sedan 2011: 13 %

Medelinkomst: 29 133 SEK/månad (2020)

Politiskt styre: Socialdemokraterna, Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet

9 av 12

placering i Samhällsbarometern

Utveckling 2020–2022
Skulle rekommendera andra att bo i Västerås