Negativa tongångar i Örebro

Örebroarna är de som upplevt den mest negativa utvecklingen det senaste året. Invånarna ger staden sämre betyg i samtliga kategorier och i stadsplanering och hållbarhet är man nu på lägre nivå än innan pandemin.

Det är genomgående dystra omdömen som örebroarna ger sin stad, även om det paradoxalt nog nästan är åtta av tio som skulle rekommendera andra att bo där. Synen på stads- planeringen var redan på nedåtgående men där har raset accelererat. När de flesta städer behåller sina fina betyg från 2021 i digitaliseringsarbetet så tappar Örebro kraftigt här. Sämst är det ändå ställt med hållbarheten som är det området där invånarna delar ut det lägsta betyget till sin stad.

Stadsplanering

 

Hållbarhet

 

Digitalisering

 

Vill du veta mer om Örebro?
All statistik hittar du i den fullständiga rapporten.

Ladda ned rapporten här

Stockholm

Län: Örebro län
Befolkning: 156 987 (2021)
Befolkningstillväxt sedan 2011: 14 %
Medelinkomst: 27 050 SEK/månad (2020)
Politiskt styre: Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna

8 av 12

placering i Samhällsbarometern

Utveckling 2020–2022
Skulle rekommendera andra att bo i Örebro