Sveriges vackraste stad går framåt

Jönköping är en stad på frammarsch om man lyssnar på invånarna själva. Stadens invånare ser en positiv utveckling på samtliga områden jämfört med innan pandemin och där de flesta tappar från de höga siffrorna 2021 ligger Jönköping i nivå med fjolåret.

En delad tredjeplats i hållbarhet och ensam tredjeplats när det gäller stadsplanering ger staden ett fortsatt högt helhetsindex. Även digitaliseringen håller sig kvar på en hög nivå efter 2021 års stora kliv. Jönköping klättrade i samtliga kategorier ifjol och även om det sker en viss tillbakagång är man överlag kvar på nivåer högre än innan pandemin.

Stadsplanering

 

Hållbarhet

 

Digitalisering

 

Vill du veta mer om Jönköping?
All statistik hittar du i den fullständiga rapporten.

Ladda ned rapporten här

Jönköping

Län: Jönköpings län

Befolkning: 143 579 (2021)

Befolkningstillväxt sedan 2011: 12 %

Medelinkomst: 28 192 SEK/månad (2020)

Politiskt styre: Centerpartiet, Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet

4 av 12

placering i Samhällsbarometern

Utveckling 2020–2022
Skulle rekommendera andra att bo i Jönköping