Malmö klättrar uppåt

Malmö är landets tredje bästa stad och tar ett stort kliv uppåt från förra årets sjätteplacering. Staden får fortsatt höga betyg av sina invånare, framför allt när det gäller digitalisering. Mer än hälften av invånarna är dessutom nöjda med hållbarheten, där man delar topplaceringen med grannen Lund.

Andelen Malmöbor som anser sig nöjda med stadens digitalisering ligger stabilt kvar på samma höga nivåer som föregående år. Det visar att förra årets stora ökning av nöjdheten inte var tillfällig. Staden är dessutom, med 52 procent nöjda invånare, i topp när det gäller hållbarhet.

Stadsplanering

 

Hållbarhet

 

Digitalisering

 

Vill du veta mer om Malmö?
All statistik hittar du i den fullständiga rapporten.

Ladda ned rapporten här

Malmö

Län: Skåne län

Befolkning: 351 749 (2021)

Befolkningstillväxt sedan 2011: 16 %

Medelinkomst: 26 350 SEK/månad (2020)

Politiskt styre: Socialdemokraterna och Liberalerna

3 av 12

placering i Samhällsbarometern

Utveckling 2020–2022
Skulle rekommendera andra att bo i Malmö