Bäst stadsplanering i Umeå

Umeåborna blir allt nöjdare. Staden visar en positiv utveckling som framför allt drivs på av invånarnas höga betyg på stadsplaneringen. Invånarna är även nöjda med digitaliseringen i staden som, trots en liten dipp, håller sig på en hög nivå.

Invånarna i Umeå är nöjda med sin stad och hela 82 procent skulle rekommendera staden för andra. När det gäller stadsplanering toppar staden listan och Umeå är ensam om att uppvisa en positiv utveckling sedan ifjol. Men staden backar något inom både hållbarhet och digitalisering, dock från höga nivåer inom det senare.

Stadsplanering

 

Hållbarhet

 

Digitalisering

 

Vill du veta mer om Umeå?
All statistik hittar du i den fullständiga rapporten.

Ladda ned rapporten här

Umeå

Län: Västerbottens län

Befolkning: 130 997 (2021)

Befolkningstillväxt sedan 2011: 12 %

Medelinkomst: 26 775 SEK/månad (2020)

Politiskt styre: Socialdemokraterna

2 av 12

placering i Samhällsbarometern

Utveckling 2020–2022
Skulle rekommendera andra att bo i Umeå