Lund är Sveriges bästa stad

För andra året i rad utses Lund till Sveriges bästa stad. Lundensarna är väldigt nöjda och ger höga betyg till stadsutvecklingen och graden av digitalisering. Generellt får staden också goda betyg inom hållbarhet, även om utvecklingen under de senaste tre åren pekar nedåt.

En större överblick vittnar om en tillfällig topp under 2021 och att invånarnas betyg har stabiliserats under året, framför allt inom hållbarhet där det skett en ordentlig tillbakagång. På digitaliseringsfronten är trenden annorlunda, där fortsätter invånarnas betyg att ligga på höga nivåer.

Stadsplanering

 

Hållbarhet

 

Digitalisering

 

Vill du veta mer om Lund?
All statistik hittar du i den fullständiga rapporten.

Ladda ned rapporten här

Lund

Län: Skåne län

Befolkning: 127 376 (2021)

Befolkningstillväxt sedan 2011: 14 %

Medelinkomst: 26 950 SEK/månad (2020)

Politiskt styre: Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och FörNyaLund

1 av 12

placering i Samhällsbarometern

Utveckling 2020–2022
Skulle rekommendera andra att bo i Lund